В Одесі курсанти Військової академії вшанували пам’ять загиблого в АТО випускника забігом сили. ФОТО, ВІДЕО

 

В Одесі колектив Військової академії провів спортивний захід, присвячений вшануванню пам’яті загиблого 8 грудня 2017 року на сході країни від кулі ворожого снайпера випускника цього вишу, лейтенанта Федора Караконстантина.

Про це повідомляють у пресслужбі Генштабу ЗСУ.

Захід пройшов уздовж узбережжя Чорного моря  — на “Трасі здоров’я”. Участь в ньому взяли курсанти факультету підготовки спеціалістів десантно-штурмових військ одеської Військової академі.

Забіг з демонстрацією вправ військового багатоборства включав в себе подолання дистанції у вісім кілометрів у військовому спорядженні, виконання вправ з присіданням і віджиманням від землі тисячу разів, підняття ящиків з боєкомплектом вагою 24 кілограми — 500 разів, буксирування вантажного автомобіля КрАЗ, а також перенесення вручну плавальних засобів на відстань у тисячу метрів. Загальна кількість учасників забігу склала 50 осіб.

Незважаючи на спекотну погоду, коли температура перевищила позначку в 30 градусів, курсанти успішно впоралися з усіма завданнями та показали не тільки якнайкращу фізичну підготовку, але й високий командний дух, взаємовиручку та волю до перемоги.

Дистанцію подолали всі курсанти, а на фініші їх оплесками зустрічали командири, однокурсники і друзі.

Одеса Військова академія 1 Одеса Військова академія 5 Одеса Військова академія 6 Одеса Військова академія 4 Одеса Військова академія 8 Одеса Військова академія 2 Одеса Військова академія 7
<
>

Прикметно, що участь в забігу взяли не тільки курсанти та командири, а й викладацький склад. Одну з курсантських груп очолив начальник академії генерал-майор Олег Гуляк, який упродовж усієї дистанції підбадьорював словом і особистим прикладом своїх вихованців.

Завершився захід передачею символічного меча святого Святослава від випускників академії курсантам 3-го курсу.

Читайте також:
Морські піхотинці вийшли у море на новітніх катерах “Кентавр”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна