США відправляють на Близький Схід ще тисячу військових

 

США направлять на Близький Схід додатково близько тисячі військових і додаткові військові ресурси на тлі напруженості з Іраном.

Про це заявив в.о. глави Пентагону Патрік Шанахан, повідомляє CNN.

«У відповідь на запит Центрального командування США про додаткові сили і за порадою голови Об’єднаного комітету начальників штабів і в консультації з Білим домом я уповноважив близько 1000 додаткових військовослужбовців для виконання оборонних завдань, пов’язаних з погрозами з повітря, з моря і з суші на Близькому Сході», — йдеться в заяві.

При цьому Шанахан запевнив, що США «не прагнуть до конфлікту з Іраном».

«Сьогодні вживаються заходи для забезпечення безпеки і благополуччя наших військових, які працюють по всьому регіону, і для захисту наших національних інтересів», — сказав Шанахан.

Нагадаємо, що 13 червня в затоці Омана зазнали нападу два нафтові танкери. Атаки сталися через місяць після того, як внаслідок диверсії були пошкоджені чотири нафтові танкери біля узбережжя ОАЕ. Рада Безпеки ООН провела екстрене засідання через атаки. Держсекретар США Майк Помпео поклав відповідальність за напад на Іран. Тегеран відкинув звинувачення США про напад на танкери в затоці Омана і назвав їх необґрунтованими.

Як інформувала “Новинарня“, Трамп припускає можливість військової операції в Ірані.

Читайте також:
Іран відмовився від низки зобов’язань за ядерною угодою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна