У Молдові затримали лідера проросійської партії

 

У Молдові у неділю, 16 червня, правоохоронці затримали лідера проросійської політичної сили “Наша партія” Ренато Усатого.

Це сталося після того, як Усатий перетнув пункт пропуску на кордоні Румунії та Молдови, повідомляє “Радіо Свобода”.

Як зазначили представники “Нашої партії”, Усатий телефоном повідомив, що був затриманий і його доправлять до Кишинева в прокуратуру з боротьби з організованою злочинністю і розслідування спеціальних справ. У партії пояснили, що такою є процедура, адже раніше були оголошені ордери на його арешт, однак наголосили, що поки що не можна говорити про повноцінне затримання, а лише про доставку його до прокуратури для бесіди.

У прокуратурі Молдови заявляли, що Усатий “звинувачується в організації злочинного угруповання, члени якого скоїли два злочини – привласнення чужого майна та замах на вбивство”.

Як відомо, декілька років Усатий жив у Москві. Після того, як дотепер правляча й підконтрольна олігарху Владу Плахотнюку Демократична партія Молдови 14 червня оголосила про складання владних повноважень і відставку уряду Павла Філіпа, Усатий заявив, що ситуація в країні змінилася.
Усатий вирішив повернутися до Молдови, щоби “розібратися з кримінальними справами“, які, за його словами, були порушені незаконно.

Читайте також:
Вони не зможуть жити спокійно, – очільниця уряду Молдови про політиків-утікачів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна