Умови як в бою: конкурс ЗСУ з медевакуації виграли десантники. ФОТО

 

У навчальному центрі ЗСУ “Десна” на Чернігівщині відбувся фінал конкурсу на кращого фахівця з тактичної медицини і краще відділення збору та евакуації поранених з поля бою.

Як передає “Новинарня“, в командному заліку перемогу здобули Десантно-штурмові війська, в індивідуальному – перше місце посів представник ОК “Північ” Сухопутних військ.

Цей захід у масштабі Збройних сил України було проведено втретє. За повідомленням агенції “Армія-інформ”, участь у ньому взяли військові медики Сухопутних військ, Військово-Морських сил, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Військової служби правопорядку.

“Усі конкурсанти – справжні професіонали своєї справи, учасники АТО та ООС, рятували наших воїнів у найгарячіших точках Донбасу. Кожен з них впевнено демонструє свою майстерність”, – зазначає “Армія-інформ”.

Змагання 13 червня передбачали кілька етапів-випробувань, теоретичну і практичну частину.

“Головна родзинка змагань – командна робота медиків в бойовій обстановці. Зокрема, евакуація поранених з поля бою. За легендою, група медиків виїзджає на допомогу бійцям, які потрапили під ворожий обстріл. Під свист куль медики визначають місце знаходження поранених за зазначеними орієнтирами, здійснюють їх евакуацію з бронемашин і поля бою, визначають складність поранень та санітарними бронемашинами доставлють потерпілих до медичного пункту підрозділу. Все відбувається динамічно, в умовах максимально наближених до реальних бойових дій. Кожен крок конкурсантів прискіпливо оцінюють досвідчені журі”, – ідеться в матеріалі інформагентства МОУ.

Групову вправу виконувала пара – екіпаж евакуаційного бронетранспортера МТ-ЛБС та екіпаж санітарної медичної машини.

Команду ДШВ представляв головний сержант медичного підрозділу 95-ї окремої десантно-штурмової бригади старшина Володимир Лиховоз, фельдшер швидкої допомоги за освітою. З 2015 року він виконує завдання на Сході України, на рахунку Лиховоза – більше сотні врятованих життів українських воїнів.

Діями свого екіпажу Володимир задоволений: минулого року вони здобули “срібло”, тепер – перемогли.

Фотогалерея:

конкурс медевак - Десна _2 конкурс медевак - Десна _0 конкурс медевак - Десна _7 конкурс медевак - Десна _3 конкурс медевак - Десна _4 конкурс медевак - Десна _1 конкурс медевак - Десна _5 конкурс медевак - Десна _6 конкурс медевак - Десна _Лиховоз
<
>
Володимир Лиховоз. Фото: Армія-інформ

“Військова медицина покращується з кожним днем, тому й умови конкурсу складніші і конкуренти сильніші. Ми виконали вправу евакуації швидко і чітко, критичних помилок не допустили. Головне – врятували життя побратимам. Сьогоднішня обстановка майже на відрізняється від реальних бойових дій. Завдання надзвичайно складні навіть під час конкурсу”, – визнав військовий медик із 95 одшбр.

Читайте також:
Порятунок із “Хоттабичем”. У Збройних силах створюють єдину систему медичної евакуації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна