У Москві на мітингу затримали понад 400 людей

 

У Москві у середу, 12 червня, пройшов несанкціонований владою марш проти фабрикації кримінальних справ і в підтримку журналіста російського інформресурсу “Медуза” Івана Голунова, якого звинувачували в поширенні наркотиків.

Учасники акції, які зібралися в районі полудня біля пам’ятника Грибоєдова на Чистопрудному бульварі, рушили в бік будівлі Головного управління МВС Росії на Петрівці, однак шлях їм перегородили співробітники поліції і Росгвардії, повідомляє “Радіо Свобода”.

За підсумками дня були затримані мінімум 423 людини. Всіх їх розвезли до відділків поліції міста. Як мінімум в семи з них на затриманих склали протоколи про порушення законодавства про мітинги. Активістам загрожує до 15 діб арешту.

Під час розгону акції поліція застосовувала силу, гумові кийки та поливні машини. Трьом затриманим знадобилася медична допомога.

Серед затриманих, незважаючи на наявні у них редакційні посвідчення, виявилися журналісти “Радіо Свобода”, “МБХ медіа”, “Нової газети”, “Коммерсанта”, “Дощу”, Reuters і The Village.

Також були затримані засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний і менеджер проектів фонду Руслан Шаведдінов. На Навального завели адміністративну справу про повторне порушення законодавства про мітинги.

Його залишили у відділі внутрішніх справ “Строгіно” до ранку. Політику загрожує до 30 діб арешту.

Читайте також:
“Гарматне м’ясо мілітаризму РФ”. У Санкт-Петербурзі феміністки під військкоматом протестували проти політики влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна