Рада США з географічних назв затвердила правильну назву Києва по всьому світу

 

Рада США з географічних назв ухвалила рішення про заміну офіційної назви столиці України з російськомовної “Kiev” на україномовну – “Kyiv” у міжнародній базі, якою послуговуються, зокрема, усі аеропорти світу.

Згідно з повідомленням посольства України в Сполучених Штатах Америки, Рада США з географічних назв розглянула звернення посла України Валерія Чалого та одностайно ухвалила рішення про заміну офіційної назви столиці України з “Kiev” на “Kyiv” у міжнародній базі.

Відповідні зміни до офіційних баз Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня.

“Це рішення є надзвичайно важливим та дає поштовх, щоби виправити офіційну назву столиці України і поза межами США, зокрема на міжнародних рейсах та в іноземних аеропортах у всьому світі, адже міжнародні організації, включаючи Міжнародну асоціацію авіаційного транспорту (IATA), посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США”, –  зазначили у посольстві.

Нагадаємо, з жовтня 2018 року Міністерство закордонних справ України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine почало онлайн-кампанію #CorrectUA, метою якої стало коректне використання у світі назви Київ (#KyivNotKiev).

Всього до акції приєдналися понад 26 аеропортів світу та деякі провідні міжнародні ЗМІ.

Читайте також:
#KyjiwKeinKiew. Найвідоміший німецький словник змінив правопис назви столиці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна