“Розробили все до деталей”: бійці ЗСУ закріпилися на нових позиціях під Донецьком

доповнено

Військовослужбовці 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила закріпилися на нових позиціях у Мар’їнці.

Тепер до тимчасово окупованих Олександрівки та Донецька від 100 до 250 метрів. Таким чином, у Мар’їнці вже практично немає так званої “сірої зони”, передає “Армія FM”.

“Розвідники бригади зайшли в так звану “сіру зону” для того, щоб покращити своє тактичне положення – відсунути свою глибину від місцевого населення. Цей план розроблявся командуванням бригади та вищим командуванням. Спланували, розробили все до деталей та виконали”, – розповів пресофіцер бригади Назар Ільницький.

За його словами, закріплення на нових позиціях є важливим, адже насамперед гарантує населенню більшу безпеку – воно перебуватиме набагато далі від лінії зіткнення.

“Це перш за все безпека людей. Це також покращує і наше положення, звідси краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії. А ще кожна, навіть маленька перемога, мотивує бійців, мотивує їхній дух. Вони розуміють, що не стоять на місці, а по трішки повертають наші землі. На справді, це дуже мотивує”, – заявив Ільницький.

“Сіра зона” Мар’їнки, яку від Петровського району Донецька розділяє тонка смужка річки Осикова, була такою собі “нейтральною територією” ltкілька років. Туди інколи заходили як наші розвідники, так і сепари. Місяць тому вона стала під нашим контролем”, – написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Тарас Корніюк.

За його словами, є ще кілька будинків, де лишились вогневі точки противника, але “бійці “королівської піхоти” над цим тимчасовим недоліком працюють”.

“Заходили наші розвідники і за лінію умовного кордону, переходили річку Осикову, до Донецька. Все згідно з усіма домовленостями, угодами, перемовинами та здоровим глуздом. Адже хто скаже, що українці не мають права вільно ходити вулицями Донецька, хай їде жити “за порєбрік”. Взагалі за час цієї ротації “королівська піхота” навела шороху в районі Марєїнки. Бійці “розібрали” терикон “Крокодил”, де у сепарів потужний укріпрайон, знищили техніку та живу сили ворога. А це говорить про мотивацію та професіоналізм наших військових. Вірте в ЗСУ, лише вони нас можуть захистити“, – наголосив Корніюк.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно військовослужбовці Збройних сил України на Луганщині покращили своє тактичне положення та закріпилися на нових позиціях..

Читайте також:
Просунулися на 1,2 км: ССО ЗСУ зачистили село на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна