Польща планує посилити військову присутність США

 

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що планує підписати угоду про посилення в країні військової присутності США вже у вересні поточного року.

Про це повідомляє Reuters.

“Сьогодні ми говоримо про посилення присутності США і про перехід до другого етапу”, — сказав Дуда.

За словами польського президента, він очікує зміцнення командних можливостей, матеріально-технічного забезпечення та спеціального призначення. Також обговорювалася посадкова смуга для безпілотників.

Дуда також повідомив, що запросив Трампа прийняти участь у заходах, пов’язаних із 80-ю річницею вторгнення нацистської Німеччини 1 вересня, яке стало початком Другої світової війни.

Водночас, помічник президента Кшиштоф Щерський повідомив, що під час майбутньої зустрічі президентів Польщі та США буде укладено політичну угоду, а переговори про технічну сторону питання продовжуватимуться.

Як інформувала “Новинарня“, Дуда запропонував Трампу створити на території своєї країни постійну американську військову базу і назвати її «Fort Trump».

Читайте також:
Міністр оборони Польщі кличе на захист країни дві дивізії США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна