Дуда у Вашингтоні: просить США облаштувати в Польщі військову базу “Форт Трамп”

 

Президент Польщі Анджей Дуда під час перебування у Вашингтоні попросив США про розміщення в Польщі постійної американської військової бази, запропонувавши назвати її “Форт Трамп”.

Про це Дуда заявив у вівторок, 18 вересня, на зустрічі з американським президентом у Білому домі, передає Reuters.

За словами президента Польщі, американська база буде оплотом проти загрози з боку Росії.

Дональд Трамп погодився з Дудою, визнавши, що Москва “агресивно діяла” в регіоні, і заявив, що польський запит на розміщення бази перебуватиме на розгляді.
За його словами, такий проект може коштувати близько 2 мільярдів доларів.

“Ми дуже серйозно розглядаємо це питання. Я знаю, що Польща дуже цінує цю ідею, і так, це те, що ми розглядаємо “, – сказав Трамп.

Польща неодноразово зверталася з пропозицією щодо постійної військової присутності США на своїй території. Варшава була згодна платити за це заявлені 2 млрд. доларів.

Сполучені Штати розміщують свої підрозділи в Польщі на ротаційній основі, але постійний контингент потребує більших витрат, які можуть включати житло для сімей та іншу соціальну інфраструктуру.

Міністр оборони США Джим Маттіс заявив, що американські військові вивчали варіанти з Польщею, але попередив, що ніяких рішень поки не приймалося.

“Це не просто база. Йдеться про тренувальні об’єкти, це стосується технічного обслуговування на базі, всіх цих речей. Там є безліч деталей, які ми повинні вивчати разом з поляками “, – сказав Меттіс.

Читайте також:
У Польщі почали будувати базу протиракетної оборони США

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна