В АП пообіцяли шахтарям термінову виплату заборгованих зарплат

 

Перший транш грошей в рахунок заборгованості по зарплатах надійде до шахтарів уже сьогодні-завтра.

Про це повідомила прессекретарка президента Юлія Мендель під час брифінгу у понеділок, 10 червня, передає УНН.

“У середу на зарплати шахтарям виділили 300 мільйонів гривень, з них перший транш – 41 мільйон гривень живих грошей – має надійти сьогодні або завтра”, – зазначила Мендель.

За її словами, ці гроші не вирішують всього питання заборгованості, адже основна проблема полягає в тому, що нинішня ціна за вугілля – 2800 гривень – зависока для “Центренерго”, яке відмовляється його купувати.

Нині представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, ПАТ “Центреенерго” та ДП “Львіввугілля” ведуть перемовини щодо зменшення ціни до 2400 гривень.

“Це буде системне вирішення проблеми. Президент, зі свого боку, робить усе можливе для вирішення питання, але воно залишається в межах компетенції Кабінету міністрів України”, – додала речниця президента.

Як повідомляла “Новинарня“, шахтарі ДП “Львіввугілля” у понеділок, 10 червня, перекрили дорогу Львів – Червоноград, вимагаючи виплатити їм заборговану за місяці зарплату.

Читайте також:
На Львівщині працівники шахт оголосили страйк через заборговану зарплату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна