До Болгарії на реабілітацію вирушила 13-та група військових із України

 

У неділю, 9 червня, до Болгарії на двотижневу реабілітацію до військово-медичної лікарні “Калероя” (м. Хисар) вирушила тринадцята група з восьми травмованих учасників бойових дій на сході України.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

“Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Республіки Болгарія та Міністерством соціальної політики України в межах проекту Трастового фонду НАТО у сфері медичної реабілітації в Україні, яку було підписано в жовтні 2017 року, та завдяки плідній співпраці між болгарською стороною і залученими до реалізації проекту українськими міністерствами та відомствами й Агенції НАТО з підтримки та постачання”, — повідомляють у Генштабі.

Відповідно до угоди, витрати, пов’язані з проходженням фізіотерапії протягом двох тижнів та розміщенням, забезпечуватиме болгарська сторона.

Витрати, пов’язані з міжнародним і місцевим транспортуванням, медичним страхуванням і харчуванням на період медичної реабілітації, забезпечить Трастовий фонд НАТО в Україні у сфері медичної реабілітації. Українська сторона фінанси на реалізацію цього проекту не витрачає.

У рамках проекту, який розпочався в середині 2018 року, реабілітацію мають пройти 300 українських воїнів. На цей час в болгарській клініці лікувалися вже понад 100 поранених.

Читайте також:
Відпочинок і реабілітація військових: як отримати путівку й оздоровитися. Інтерв’ю з начмедом ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна