Українські катери типу Island отримали імена та бортові номери

 

Українські патрульні катери типу Island отримали назви та бортові номера – “Слов’янськ” (P191) та “Старобільськ” (P190).

Про це в суботу, 8 червня, повідомляє Український мілітарний портал.

Зараз катери проходять планові швартові, маневрені і швидкісні випробування які проводять українські моряки разом з іноземними колегами.

Екіпажі вже завершили мовну підготовку та зараз відбуваються документальна підготовка – оформлення паспортів, відкриття віз до США тощо.

Вже на початку липня екіпажі розпочнуть підготовку у США, яка триватиме до кінця серпня. Після чого їх законсервують та доставлять вантажним судном до Одеси у вересні.

Відзначимо, що їх передача відбулася відбулась 27 вересня 2018 року на військово-морській базі у Балтіморі за участі тогочасного президента України Петра Порошенка.

Як інформувала “Новинарня“, катер ВМСУ типу “Айленд” отримав ім’я “Слов’янськ” і пройшов у США ходове випробування.

Читайте також:
Воронченко домовився з Туреччиною про будівництво нових кораблів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна