Катер ВМСУ типу “Айленд” отримав ім’я “Слов’янськ” і пройшов у США ходове випробування. ВІДЕО

 

Катери Військово-Морських сил ЗС України типу “Island”, передані нашій країні американськими партнерами, перебувають на завершальній стадії випробувань. Наразі робоча група ВМСУ в американському Балтиморі разом з іноземними колегами проводять планові швартові, маневрені та швидкісні випробування судна після його дообладнання новітніми системами та механізмами.

Про це повідомляє прес-центр командування Військово-Морських сил ЗСУ.

Один із отриманих Україною “Айлендів” отримав найменування “Слов’янськ”. Він уже оздоблений українською символікою – прапором, гербом на кормі.

“Так, 30 травня з бухти Арундле, м. Балтимор, штат Меріленд, здійснив контрольний вихід патрульний катер “Слов’янськ” (Р191). Під час походу українські військові разом із представниками ВМС США провели перевірку оновленого обладнання корабля та впевнилися в його ефективності”, – сказано в повідомленні.

Фото ВМС ЗСУ:

випробування катера айленд Слов'янськ випробування катера айленд Слов'янськ _1 випробування катера айленд Слов'янськ _2 випробування катера айленд Слов'янськ _3 випробування катера айленд Слов'янськ _4
<
>

8 липня очікується прибуття в Балтимор постійних екіпажів до “Айлендів”. Там почнеться практичний та завершальний етап навчання на катерах Р190 і Р191 з подальшим переміщенням до України.

Нагадаємо, катери класу “Айленд” будувалися верф’ю Bollinger Shipyards в Локпорті (штат Луїзіана) з 1985-го по 1992 роки в кількості 49 корпусів для Берегової охорони США. Ці судна мають повну водотоннажність 168 т, довжину 110 футів (34 м), осадку 2 метри, сталевий корпус і алюмінієву надбудову. Двохвальна дизельна енергетична установка потужністю 6200 к.с. забезпечує швидкість до 29,5 вузлів. Екіпаж складає 16 осіб, автономність п’ять діб. Катери оснащені РЛС загального виявлення AN/SPS-73, моторним човном, штатне озброєння складається з 25-мм автоматичної артилерійської установки Mk 38 Bushmaster і двох-чотирьох 12,7-мм кулеметів М2НВ. Дальність плавання до 3000 миль.

Як інформувала “Новинарня“, 27 вересня 2018 роу два катери Island були передані Сполученими Штатами Україні в порту Балтимора за присутності президента Петра Порошенка.
Згідно з домовленостями, американські патрульні катери передаються ВМС ЗСУ на безоплатній основі. При цьому українська сторона забезпечує 100-відсоткову передоплату загальної вартості супутніх послуг із дооснащення в розмірі 10,1 млн. доларів на термін до 18 місяців.

Читайте також:
Воронченко домовився з Туреччиною про будівництво нових кораблів

Азовська криза: США виділять Україні $10 млн. додатково на зміцнення ВМСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна