У Мінську домовилися про режим тиші для Станиці Луганської

 

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма повідомив, що в Мінську на засіданні ТКГ було досягнуто домовленості про режим тиші в Станиці Луганській з 10 червня.

“Питання Станиці Луганської… Я переконаний, що це питання буде обов’язково вирішено, і з 10-го числа (червня – “Н”), можна сказати, ми оголосили там режим тиші, тобто сім днів не повинна там працювати зброя. Почекаємо – побачимо”, – сказав Кучма журналістам у Мінську в середу.

У прес-службі адміністрації президента також зауважують, що однією з домовленостей стало зазначення не лише часу початку «режиму тиші», а й механізму його запровадження.

“Це принципово. Бо жодна сторона не хотіла ставити себе в незручне становище, щоб потім відповідати за це. А сьогодні ми перед усім світом повинні показати, що хочемо цього «режиму тиші». Має бути записано, щоб не стріляти у відповідь, а також запроваджена заборона на обстріл громадських об’єктів – шкіл, дитячих садків. До 19 червня група повинна розробити такі пропозиції. Ми маємо 19 числа їх затвердити”, – наголосив очільник української делегації в ТКГ Леонід Кучма.

Як інформувала “Новинарня“, новий президент України Володимир Зеленський повернув Леоніда Кучму у Мінський процес. У Кремлі позитивно відреагували на рішення Володимира Зеленського повернути Леоніда Кучму до участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України. Сьогодні відбулася перша зустріч Тристоронньої контактної групи.

Читайте також:
Кучма у Мінську пропонує зняти економічну блокаду з ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна