Рада зробила крок до збільшення штрафу за відмову перевозити учасників бойових дій

 

Верховна Рада України у вівторок, 4 червня, підтримала законопроект про посилення відповідальності за безпідставну відмову пільгового перевезення окремих категорій громадян та збільшення штрафу до 2550 гривень.

Про це повідомила очільниця Міністерства у справах ветеранів Ірина Фріз.

“Згідно з цим законопроектом за безпідставну відмову у проїзді пільговика, перевізник буде сплачувати штраф в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 2550 гривень”, — написала Фріз.

Як відомо, на сьогодні адміністративний штраф за безпідставну відмову від передбаченого законом пільгового перевезення громадян становить вісім неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 136 гривень.

“Верховна Рада сьогодні зробила перший крок у прийнятті надважливого для ветеранів закону, яким посилюється відповідальність за безпідставну відмову у пільговому перевезенні (№10004). Його прийнято в першому читанні, хоча й з багатьох спроб. Це вкрай важливий для всіх ветеранів законопроект. Адже багато з них стикаються із хамством та порушенням закону з боку водіїв, які паплюжать честь та гідність осіб, що заслужено отримали від держави свої пільги”, — наголосила очільниця відомства.

Як повідомлял “Новинарня“, на початку травня у Дніпрі водій маршрутного таксі №146 образив ветерана АТО, бійця 93-ї бригади Владислава Сологуба, який хотів скористатися правом пільгового проїзду.

Читайте також:
На реабілітацію ветеранів в Україні цього року передбачили 110 мільйонів гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна