“Командир Алла”. В ОК “Південь” чоловік і дружина служать в екіпажі одного танка. ФОТО

 

У танковому батальйоні в окремій мотопіхотній бригаді в одному екіпажу танку служить подружжя Єрмолових з Кіровоградщини.

Зворушливу історію описали прес-офіцери оперативного командування “Південь”.

“Алла Єрмолова – молодший сержант, командир танка. Старший солдат Ігор Єрмолов – навідник гармати танка, яким командує дружина Алла. Але, за словами Ігоря, командувати Аллі вдається лише на службі. У позаслужбовий час (а його вкрай замало) – чоловік, як і годиться – господар у хаті”, – розповідають в ОК “Південь”.

До служби в армії їм обом довелося змінити не одну роботу. Останнє місце, де працювала Алла – виправний заклад у місті неподалік її села. Там і зустріла свого Ігоря, який проходив службу кінологом тієї ж установи. Невдовзі побралися.

Разом у війську вони досить недовго: два роки. Все, кажуть, звикли робити удвох: разом стріляють, разом обслуговують свою броньову машину, і так само удвох переживають, коли щось не виходить.

“До того, як стати командиром танка, я перебувала на посаді бойового медика в одному із мотопіхотних підрозділів нашої бригади. Потім – “учебка” в Навчальному центрі Десни. І от я вже – командир грізної «шістдесятчетвірки». Колись і уявити не могла, що керуватиму екіпажем машини бойової. Спочатку не все виходило. Та відбутися як танкісту допомогли командири і “бувалі”, – розповідає Алла Єрмолова.

подружжя Єрмолових - екіпаж танку 1 подружжя Єрмолових - екіпаж танку 2 подружжя Єрмолових - екіпаж танку 3 подружжя Єрмолових - екіпаж танку 4 подружжя Єрмолових - екіпаж танку 5 подружжя Єрмолових - екіпаж танку 6
<
>

Фото: прес-служба ОК “Південь”

І справді, жінці керувати у бою багатотонною машиною – справа не з легких. Тим більше, що командир танка відповідає не лише за техніку, а ще й за життя свого екіпажу. Як виявилось згодом, будучи на посаді бойового медика, тендітна білявка Алла Єрмолова має на своєму «рахунку» не одне врятоване життя своїх побратимів, перебуваючи в зоні ООС минулої ротації.

Невдовзі для сім’ї Єрмолових наступне випробування: кілька тижнів злагодження на полігоні – і бригада знову виконуватиме завдання за призначенням в районі проведення ООС.

Читайте також:
“Штани” під “Териконом”: у Десні танкісти вчаться за новими стандартами. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна