“Штани” під “Териконом”: у Десні танкісти вчаться за новими стандартами. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У 169-му навчальному центрі Сухопутних військ ЗСУ в Десні, що на Чернігівщині, триває підготовка танкістів за новими стандартами. В новій навчальній програмі врахований досвід Збройних сил під час війни на Донбасі та деякі елементи з підготовки танкістів інших країн.

Про це повідомляє чернігівське відділення Інформагентства Міністерства оборони України.

“Терикон” — один із нових елементів навчання, що передбачає вихід танку за визначеним маршрутом, нанесення вогневого ураження та швидку зміну позиції.

“Штани” — так називається вправа з ведення вогню по черзі з двох вогневих позицій.

Під час “танкової каруселі” бойові машини повинні постійно змінювати положення на місцевості в межах опорного пункту, щоб завадити противнику вести прицільний вогонь. У “танковій каруселі” один танк перебуває в районі завантаження і перезарядки, другий — у режимі очікування, а третій екіпаж — на вогневій позиції.

Під час подолання смуги перешкод танкові екіпажі повинні пройти 18 перепон із різних елементів: це евакуація пораненого та надання першої медичної допомоги, подолання колоди (конструкції довжиною 8 метрів на висоті 40 сантиметрів), перехід тунелю з траншеєю, перенос споряджених снарядів у порожні ящики, перекачування бочки з паливом, подолання перешкоди з пеньків різної висоти від 10 до 50 сантиметрів протяжністю 10 метрів, ведення бою поза машиною та під прикриттям тощо.

танки в Десні - терикон _1 танки в Десні - 4 танки в Десні - 3 танки в Десні - 2 танки в Десні - 1
<
>

“Ця смуга створена перш за все для того, щоб екіпаж навчився діяти впевнено, згуртовано і рішуче за будь-яких критичних ситуацій. Наприклад, за умови підбиття танку, ведення бою поза машиною або евакуації пораненого”, − розповів начальник Циклової комісії тактичної підготовки школи танкістів у “Десні” Михайло Бритковський.

Читайте також:
1-ша танкова бригада повернулася зі Сходу на Чернігівщину

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна