Армія Судану розігнала протестувальників, загинуло 35 осіб

 

Армія Судану розігнала демонстрантів, які несуть “вахту демократії” біля міноборони в Хартумі.

Про це повідомляє Комітет лікарів Судану, передає Anadolu Agency.

Внаслідок розгону загинули не менше 35 осіб, а поранення отримали сотні військових.

Після розгону протестувальників провідна опозиційна сила в Судані альянс “За свободу і зміни” закликала жителів країни до початку безстрокової акції громадянської непокори.

Крім того, опозиція зажадала розпуску Військової ради. В альянсі назвали брехливими обіцянки лідерів військового перевороту, “приховали від населення своє справжнє обличчя”.

Дії суданської армії вже різко розкритикували США, Великобританія і Німеччина. Вони виступили з вимогою припинення насильства в цій африканській країні.

Так само з критикою дій суданської армії виступив і генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш.

Як повідомляла “Новинарня“, у Судані стався військовий переворот. Тамтешня армія відсторонила від влади президента Омара аль-Башира. Військові ввели режим надзвичайного стану на три місяці та перехідний період на два роки, після чого мають відбутися вибори.

Читайте також:
Україна надасть гуманітарну допомогу Конго, Судану та Ємену

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна