У Румунії стартували найбільші у 2019 році навчання НАТО

 

У Румунії почалися міжнародні навчання НАТО “Saber Guardian – 2019”.

Як поінформували в пресслужбі Міністерства національної оборони Румунії, церемонія відкриття навчань відбулася одразу на п’яти полігонах у населених пунктах Чінку, Бордушань, Бабадаг, Смирдан і Ришнов,  передає “Укрінформ”.

“Головна мета навчань — демонстрація єдності, згуртованості і солідарності держав-партнерів і союзників НАТО для відбиття можливої агресії шляхом мобілізації сил”, — йдеться в повідомленні.

Навчання пройдуть з 3 по 24 червня на території Румунії, Болгарії та Угорщини. У навчаннях беруть участь близько восьми тисяч військовослужбовців з Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Угорщини, Румунії та США.

Навчання проводяться щорічно з 2013 року в різних країнах за принципом ротації. Вони входять до Програми Європейського командування Збройних сил США з метою вдосконалення взаємодії між збройними силами країн-членів і партнерів НАТО.

Читайте також:
У Рівному військових навчатимуть за програмою НАТО-Україна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна