У Рівному військових навчатимуть за програмою НАТО-Україна

 

У Рівному стартував курс перепідготовки колишніх та теперішніх військовослужбовців ЗС України за цивільною спеціальністю.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

“Ми проводимо свою роботу за кількома програмами, власне, в межах однієї з них ви й будете навчатися – це програма з соціальної адаптації військовослужбовців, що діє 1999 року. За цей час нашу підтримку на шляху соціальної адаптації відчули понад 11 тисяч осіб. Минулого року ми здійснили перепідготовку близько 800 слухачів і той бюджет, що був виділений нам на цей рік, дозволить нам здійснити навчання такої ж кількості слухачів”, – сказав під час урочистого відкриття 350-годинного курсу “Менеджмент безпеки бізнесу”, керівник Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт.

За його словами, програма дозволяє пройти підготовку за такими напрямками, як менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден.

У межах Програми НАТО навчатися можуть професійні військовослужбовці, заплановані до звільнення з лав ЗСУ.

Як відомо, це вже сьомий набір групи слухачів у Рівненському гарнізоні. Всього ж за останні роки у західному регіоні України перепідготовку пройшли понад 4200 військовослужбовців, з них більша частина працевлаштувалися.

Власне за підтримки НАТО нові знання отримали 2030 чоловік.

Читайте також:
У ЗСУ розпочали підготовку саперів за стандартами НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна