Окупанти відкривають вогонь з важкої зброї — “гарячі точки”

 

У понеділок, 3 червня, станом на 19:00, окупанти 9 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

“Від початку доби ворог вісім разів порушив режим припинення вогню, при цьому чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 мм і 82 із загальною витратою 43 боєприпаси, з них мінометних мін калібру 120 мм – 34, мінометних мін калібру 82 мм – 9 штук”, – йдеться у повідомленні.

Також збройні формування Російської Федерації обстріляли позиції наших підрозділів з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід” противник здійснив шість обстрілів позицій Об’єднаних сил, з них: двічі поблизу населеного пункту Новоселівка Друга, з напрямку населених пунктів Василівка і Крута Балка – з мінометів калібру 120 мм, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; біля міста Авдіївка, з району населеного пункту Спартак – з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів; біля населеного пункту Кам’янка, з напрямку населеного пункту Крута Балка – з протитанкових ракетних комплексів, зенітних установок ЗУ-23-2 та станкових протитанкових гранатометів; поблизу населеного пункту Піски, з району населеного пункту Лозівський – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; біля населеного пункту Миколаївка, з напрямку міста Докучаївка – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” ворог чотири рази обстріляв позиції наших захисників: поблизу міста Попасна, з напрямку населеного пункту Молодіжне – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; біля населеного пункту Новозванівка, з району населеного пункту Калинове – з мінометів калібру 82 мм, бойових машин піхоти та гранатометів різних систем.

У штабі повідомили, втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає.

Читайте також:
У зоні ООС трагічно загинув десантник Вадим Забава

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна