Удар ЦАХАЛ по Сирії: знищено ракетний комплекс “Десна”. ВІДЕО

 

Уранці в неділю, 2 червня, ізраїльська армія атакувала кілька військових цілей в Сирії у відповідь на суботній обстріл ізраїльської території на Голанських висотах та знищила ракетний комплекс С-75 “Десна” російського походження.

Про це повідомила прес-служба Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

“Ізраїльські бойові літаки і вертольоти атакували кілька військових об’єктів сирійської армії, в тому числі дві артилерійські батареї, ряд спостережних і розвідувальних постів на кордоні Голанських висот і батарею ППО SА-2“, – сказано в повідомленні.

ЦАХАЛ поклав на режим Башара аль-Асада та регулярну армію Сирії відповідальність за будь-які ворожі дії проти Ізраїлю з сирійської території.

За даними сирійських офіційних джерел, внаслідок ізраїльського удару в неділю вбито трьох солдатів армії Асада і сімох поранено, завдано збитків військовій техніці.

Дамаск стверджує, що кілька ізраїльських ракет вдалося збити. ЦАХАЛ ці повідомлення не коментує.

Своєю чергою Сирійський моніторинговий центр з прав людини (SOHR), що базується в Лондоні, інформує, що ВПС ЦАХАЛа атакували на південь від Дамаска позиції іранських військових і ліванської “Хезболли”. Крім того, ЦАХАЛ випустив ракети “земля-земля” по об’єктах сирійських ППО.

С-75 “Десна”

Рухомий зенітний ракетний комплекс SА-2 (назва за класифікацією НАТО – SА-2 Guideline) в Росії має найменування С-75 “Десна” (варіант – “Двина”). Він був прийнятий на озброєння в СРСР ще 1957 року. Починаючи з 70-х років, перебуває на озброєнні сирійської армії.
У 1974 році за допомогою ЗРК “Десна” в районі Хермона був збитий ізраїльський винищувач Mirage III. 1982 року над територією Лівану сирійським розрахунком ЗРК “Десна” було підбито ізраїльський літак-розвідник “Кфір”.

Читайте також:
“Каракалеві” берети. Як в Ізраїлі в одному бойовому підрозділі служать хлопці й дівчата. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна