Кораблетроща в Угорщині: затриманому українському капітану обрали запобіжний захід

онволено

Поліція Угорщини затримала українського капітана човна, що зіткнувся з катером Mermaid (“Русалка”), який внаслідок аварії затонув у Будапешті на Дунаї.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що поліція затримала капітана судна Viking Sigyn, яким виявився 64-річний громадянин України. За версією слідства, він допустив недбалість, що призвела до масових жертв.

Як заявив заступник директора департаменту – начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич, затриманому капітану оберуть запобіжний захід.

“Затримано, відкрито провадження, тривають слідчі дії, суд обере міру запобіжного заходу”, — сказав Кирилич.

Як відомо, 30 травня ввечері в Будапешті на Дунаї прогулянковий катер “Русалка” затонув біля моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини. У човен врізався більший теплохід Viking Sigyn. “Русалка” перехилилася на бік і затонула.
На борту “Русалки” перебували 35 осіб – 33 корейські туристи та двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою безвісти.

В суботу суд Буди в Будапешті арештував українського капітана Viking Sigyn терміном на місяць.

Читайте також:
Лідер партії “Йоббік” на Закарпатті виступив за автономію регіону від Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна