У Києві презентували виставу першого в Україні ветеранського театру

 

У Києві відбулась прем’єра вистави “Дванадцята ніч, або що захочете” (мовою оригіналу) за п’єсою Вільяма Шекспіра у постановці єдиного в Україні ветеранського театру Project W Veterans, Volunteers and William.

Про це в середу, 30 травня, інформує “Радіо Свобода”.

У складі трупи – ветерани бойових дій на Донбасі, члени їхніх родин, волонтери, які близько року готували виставу за п’єсою Шекспіра, опанувавши для цього англійську мову й акторську майстерність.

Проект створення ветеранського театру ініціювали громадська благодійна організація Eieos-Ukraine та Ігор Касьян, учасник бойових дій і засновник школи вивчення англійської мови.

За словами Касьяна, завданням проекту є “показати суспільству ветеранів нинішньої війни, як творчих людей і людей, здатних долати труднощі завдяки своїй праці та наполегливості”.

Участь у подібних проектах учасників бойових дій розглядають як своєрідну мистецьку реабілітацію.

Режисером постановки став заслужений артист України Олексій Гнатковський, художнім керівником – народний артист України, директор Івано-Франківського драматичного театру Ростислав Держипільський. Обидва долучились до проекту на волонтерських засадах.

У планах ветеранського театру – гастролі в Україні і за кордоном та участь у театральних фестивалях.

“От просто повірте – це має побачити кожен, а той, хто проґавить шанс подивитись це найближчими днями в Києві, буде змушений ловити виставу на світових театральних підмостках. Впевнена, що «12 ніч» – це лише початок, тобто далі буде! І це буде неймовірно!”, – сказала міністр у справах ветеранів Ірина Фріз про виставу.

Як інформувала “Новинарня“, “Ветеранський намет” став лідером продажів на “Книжковому Арсеналі”.

Читайте також:
Реабілітація мистецтвом: актор-АТОвець Олег Шульга “Бандерас” очолив театральну резиденцію для ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна