“Ветеранський намет” став лідером продажів на “Книжковому Арсеналі”

 

Понад 4 тис. книжок авторства ветеранів, військових, волонтерів та внутрішньопереміщених осіб було продано у “Ветеранському наметі” на “Книжковому Арсеналі”.

Про це в понеділок, 27 травня, повідомляє Міністерство у справах ветеранів у Facebook.

“Унікальний простір “Ветеранський намет” міжнародного книжкового фестивалю “Книжковий Арсенал” став справжньою сенсацією та лідером продажів серед інших локацій фестивалю. Щодня кількість відвідувачів та покупців нараховувалась сотнями”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що відомі артисти, політичні діячі, містяни та гості столиці купували книжки собі та в подарунок і рідко залишали намет лише з одним примірником в руках. Також серед покупців чимало було представників бібліотек, які купували десятки книг про російсько-українську війну.

За словами міністра у справах ветеранів Ірини Фріз, на “Книжковому Арсеналі” продали понад 4 тис. книг ветеранів, волонтерів та внутрішньопереміщених осіб.

“Більш як 4 тисячі проданих книжок, захоплені відгуки відвідувачів фестивалю та задоволені ветерани-письменники – це все дає нам натхнення рухатись далі і організовувати “Ветеранський намет” і в інших містах на фестивалях, виставках-продажах, ярмарках”, – запевнила вона.

Ініціатор облаштування тематичного простору та куратор “Ветеранського намету” автор двох книг Мартін Брест зазначив, що близько 70% відвідувачів намету та покупців – це люди, які взагалі не бачили війни і ніяк не пов’язані з військовими. Втім, вони все одно приходили, розпитували і, зрештою, купували літературу.

Упродовж п‘яти днів провели кількадесят автограф-сесій та кілька презентацій зовсім нових книжок, які вийшли напередодні фестивалю.

Також в приміщенні Арсеналу відбулася дискусійна панель щодо значення ветеранської літератури для суспільства та, власне, для самих ветеранів.

Читайте також:
Буде круто: на “Книжковому арсеналі” представлять ветеранську літературу в окремому наметі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна