У фільмі про Стуса залишили епізод з Медведчуком. Стрічка вже готова

 

Кінокомпанія “UM-GROUP” представила Держкіно готовий фільм “Заборонений”.

Про це в четвер, 30 травня, повідомляє прес-служба Держкіно.

“Фільм описує останні роки життя Василя Стуса, його боротьбу з системою та спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, зрежисував картину Роман Бровко, спродюсував Артем Денисов. Авторами сценарію є Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов. У головних ролях знялися актори Дмитро Ярошенко, Віталій Салій, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Карина Шереверова, Діана Розовлян.

Проект стрічки “Заборонений” з робочою назвою “Птах душі” став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно. Сума його державної фінансової підтримки 19,5 млн грн при загальній вартості виробництва 38,1 млн грн.

На широкі екрани “Заборонений” вийде 5 вересня, до дня пам’яті поета.

“Вже у вересні глядачі зможуть скласти власне враження про стрічку, що минулого літа опинилася в епіцентрі грандіозного скандалу. Тому я лише підкреслю, що сцена суду над Василем Стусом у картині є”, – зазначив після перегляду фільму голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Відзначимо, що у 2018 році виник скандал після оприлюднення у Facebook інформації про те, що з фільму про Василя Стуса вирізали сцену фінального судового засідання над дисидентом. Це сталося, нібито, через дзвінки з адміністрації Віктора Медведчука, який був адвокатом Стуса, до творчого колективу фільму з вимогою прибрати всі згадки про нього.

Як інформувала “Новинарня“, під тиском громадськості у фільм “Стус” повернули сцени з Медведчуком.

Читайте також:
Образився на “виродка і ката”: Медведчук позивається до Гопко в суді через Стуса

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна