Шотландія планує новий референдум щодо незалежності

 

Якщо сценарій Brexit реалізують, то в уряді Шотландії організують другий референдум за незалежність від Великої Британії.

Про це повідомляє Anadolu.

“Уряд Шотландії опублікував законопроект, який передбачає організацію другого референдуму за незалежність від Великої Британії у разі, якщо Сполучене Королівство вийде з ЄС”, — ідеться у повідомленні.

Глава уряду Шотландії Нікола Стерджен сказала, що друге голосування за незалежність у період до 2021 року дасть країні “можливість обрати шлях незалежної європейської нації, а не нав’язане нам майбутнє з Brexit”.

Запропонований законопроект, імовірно, стане законом до кінця 2019 року, оскільки більшість депутатів у шотландському парламенті підтримує новий референдум.

Будь-яке рішення референдуму в Шотландії потребуватиме підтвердження від британського уряду.

Тим часом Тереза Мей принципово відкинула ідею другого референдуму, заявивши, що шотландський народ прийняв своє рішення у 2014 році.

Як повідомлялося, підтримка незалежності Шотландії сягнула 49%. Це найвищий показник за останні чотири роки — переважно завдяки тим шотландцям, які не бажають реалізації Brexit.

Читайте також:
Британія: Мей зі сльозами подала у відставку. Названі претенденти на посаду нового прем’єра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна