Британія: Мей зі сльозами подала у відставку. Названі претенденти на посаду нового прем’єра

 

У Великій Британії Консервативна партія обере нового лідера, який очолить уряд після відставки Терези Мей, що запланована на 7 червня.

Як інформує 13 липня 2016 року. , подання кандидатур на посаду лідера партії триватиме до 10 червня. Раунди голосування триватимуть, поки не залишиться два фіналісти, але мають завершитися до літніх канікул Палати громад у липні.

На місце Мей уже є кілька претендентів. За даними AFP, це колишній міністр закордонних справ, колишній мер Лондона Борис Джонсон (один із провідних учасників кампанії за вихід Британії з ЄС), колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб, міністр навколишнього середовища Майкл Гоув, нинішні глави МЗС Джеремі Гант і МВС – Саджид Джавід (ці двоє голосували за членство Британії в ЄС).
Ще одним кандидатом може стати колишня лідерка Палати громад Андреа Лідсом, яка цього тижня подала у відставку, що зрештою призвело і до відставки Мей з уряду.

Прем’єр-міністр Тереза Мей 24 травня, після зустрічі з головою комітету консерваторів, заявила, що піде з посади лідера партії 7 червня. Однак вона залишиться на посаді прем’єра, доки не буде обрано її наступника.

“Для мене завжди буде питанням величезного особистого жалю, що я не змогла реалізувати Brexit”, – сказала Мей, наголосивши, що вона робила все для цього.

Наприкінці свого виступу прем’єр не стримала сльози.

Напередодні 62-річна Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit.

22 травня голова Палати громад Британії Андреа Лідсом повідомила, що залишає свій пост через те, що більше не вірить в урядовий підхід щодо Brexit. На тлі цього з’явилися повідомлення у ЗМІ про тиск на Мей з вимогою її відставки.

Тереза Мей, на той час міністр внутрішніх справ, очолила уряд Великої Британії 13 липня 2016 року – після того, як британці на референдумі проголосували за вихід з ЄС, проти чого виступав прем’єр-консерватор Девід Кемерон.

Читайте також:
“Старушка?” Посол Британії потролила Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна