Поліція розслідує штурм Львівської ратуші як хуліганство

 

За подіями 29 травня, коли псевдоактивісти взяли штурмом Львівську міську раду, поліцейські відкрили кримінальне провадження.

Розслідування ведеться за статтею “хуліганство”, передає Zaxid.net.

Нагадаємо, 29 травня в той час, коли у Львівській міській раді зазвичай відбувається апаратна нарада, під ратушею зібралися представники організацій “Розвиток громади”, “Українська спілка учасників АТО”, “Національний корпус”, “Сокіл”.

Люди вимагали, щоби їх пустили у сесійну залу поговорити із заступниками мера. Працівників міськради, що вийшли до них, не захотіли слухати. Відтак активісти вирішили виламати двері й увірватися в приміщення міськради.

Внаслідок цього постраждав працівник муніципальної варти та керівник адміністрації міського голови — Євген Бойко, його кинули на землю поміж натовп і побили. Посадовця госпіталізували із травмою селезінки.

Поліція зазначає, що до них повідомлення про ці події надійшло близько 11:10. На місце виїхала слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції Львівщини.

Однак керівниця прес-служби міської ради Христина Процак стверджує, що поліція їхала на виклик близько години.

У четвер, 30 травня, прес-служба поліції повідомила, що кримінальне провадження відкрили за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Проводиться досудове розслідування.

Вранці 30 травня на площі Ринок поліцейські здійснюють посилені заходи безпеки задля недопущення порушень правопорядку.

Читайте також:
У Львові викрили посадовця, який організував махінації з вапном для Грибовицького сміттєзвалища

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна