У Львові викрили посадовця, який організував махінації з вапном для Грибовицького сміттєзвалища

 

СБУ викрила на хабарі директора одного з комунальних підприємств Львівської міської ради. Оперативники спецслужби встановили, що посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 2 квітня, інформує прес-центр СБУ.

“За задумом зловмисника планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання «відкату» з кожного поставленого кілограма вапна”, – звітують у прес-центрі СБ.

За висновками експертів, діяльність чиновника могла призвести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки.

Співробітники СБ України задокументували вимагання директором КП 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів, та підписання з ним договору поставки вапна з подальшою фальсифікацією бухгалтерської документації за нібито поставлену продукцію. Правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабара в сумі понад чотириста тисяч гривень.

Очільника одного з комунальних підприємств Львівської міської ради затримано,він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до створення протиправного механізму в екологічній сфері, що міг призвести до забруднення ґрунту та підземних вод, нанесення шкоди навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

Як інформувала “Новинарня“, у Львові СБУ затримала на хабарі інспекторку ДФС.

Читайте також:
СБУ затримала чоловіків, що продавали газ із Росії в ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.