До 15 липня можна змінити місце голосування на виборах. АЛГОРИТМ

 

До 15 липня 2019 року включно необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців для зміни місця голосування

Про це повідомляє громадянська мережа “Опора”.

До 15 липня прийти до відділу ведення ДРВ, де зареєстрований виборець, або де перебуватиме в день голосування.

Їхні адреси можете знайти тут. До виборів відділи ведення ДРВ працюватимуть й вихідними.

Що треба зробити, аби українські виборці змогли проголосувати за кордоном, читайте тут.

Документи. Якщо виборець є внутрішньо переміщеною особою, то з собою необхідно буде мати лише паспорт. Інші виборці мають надати документи, які підтверджують необхідність зміни місця голосування. Це можуть бути: довідка з роботи або навчання, квитки на літак або потяг, договір оренди житла тощо.

Написати заяву, де вказати бажану дільницю для голосування та причину зміни місця голосування.

Необхідно написати заяву встановленого зразка про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси. Бланк заяви можна завантажити на сайті ДРВ, щоб заповнити заздалегідь, або взяти роздрукований у відділі ДРВ. У заяві необхідно вказати адресу фактичного місця проживання, або номер дільниці, на якій плануєте голосувати. Адреси дільниць можна знайти на мапі тут, або тут.

Також необхідно зазначити причину зміни місця голосування. Для переселенців це може бути “зміна місця голосування відбувається через те, що виборча адреса перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території”, а інші громадяни мають написати свою причину для зміни місця голосування, яка підтверджена документами.

Отримати посвідчення про зміну місця голосування. ДРВ видасть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, де буде вказана дата виборів (21 липня 2019 року), а також номер виборчої дільниці для голосування.

У день голосування, 21 липня 2019 року, необхідно буде прийти на цю нову дільницю з паспортом з 8:00 до 20:00.

Читайте також:
В Україні стартували позачергові вибори. Як змінити місце голосування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна