Новий секретар РНБО Данилюк “заблукав” у кабінетах, – Турчинов

 

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов відповів на закиди свого наступника, Олександра Данилюка, щодо зниклої техніки з ситуативного центру адміністрації президента.

Відповідний допис Турчинов розмістив на сторінці у соцмережі Facebook у вівторок, 28 травня.

“Данилюк показав відсутність комп’ютерної техніки в приміщеннях, детально не пояснивши глядачам, де відбувається ця зйомка. А у зв’язку із його призначенням Секретарем РНБО України у наших громадян може виникнути підозра, що ці проблеми стосуються Апарату РНБО. Хочу підкреслити, що наведений Данилюком відеоматеріал жодним чином не має відношення до РНБО. Він був знятий в окремих приміщеннях адміністрації президента України (вулиця Банкова)”, – пише Турчинов.

Він додав, що головний ситуаційний центр РНБО, який знаходиться на вулиці Болбочана, та обладнання приміщень працівників РНБО перебувають під надійною охороною та працюють в штатному режимі.

“Коли Олександр Данилюк потрапить на своє робоче місце в Апараті РНБО, він зможе в цьому переконатися”, – запевнив Турчинов.




Прес-секретар екс-президента Порошенка Святослав Цеголко зазначає: вся техніка для ситуаційної кімнати президента була орендована власним коштом Петра Порошенка і, відповідно, повернута орендодавцю.

“Жодної конфіденційної інформації на серверах не зберігалося, доступ до неї забезпечувався лише online.Кімната працювала як відображення різних джерел інформації, але ці джерела залишалися на своїх місцях у Прикордонній службі, СБУ чи податковій. До речі, в РНБО, де працює пан Данилюк, є ситуаційний центр, з усіма конфіденційними серверами”, – написав Цеголко у Facebook.

Як інформувала “Новинарня“, новопризначений секретар РНБО зняв відео із, нібито, ситуативного центру РНБО з голими стінами та відсутніми серверами й моніторами.

Читайте також:
Секретарем РНБО призначений екс-міністр фінансів Данилюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна