Окупанти на Донбасі активізували “паспортизацію”, – розвідка

 

Російські окупаційні адміністрації в “ЛНР/ДНР” активізували заходи щодо оформлення паспортів РФ місцевим жителям “першочергової категорії”.

Про це заявив речник Міноборони Максим Праута, повідомили у прес-службі відомства.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях активізували заходи щодо оформлення російських паспортів місцевим жителям т.зв. “першочергової категорії” (співробітникам окупаційних адміністрацій, “державних” установ та силових структур, у т.ч. військовослужбовцям 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ)”, — зазначив речник.

За словами Праути, командири підрозділів російсько-окупаційних військ у примусовому порядку збирають кошти з підпорядкованого особового складу з метою виконання розпорядження командування щодо паспортизації.

“При цьому, отримання російських паспортів за прискореною процедурою коштує значно дорожче, ніж оплата їх офіційного оформлення”, — наголосив речник.

Водночас серед місцевого населення ширяться побоювання, що у разі відновлення активних бойових дій більшість новоявлених “громадян РФ” дезертирують на російську територію, йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Правозахисники вимагають у Ради розглянути законопроект про воєнні злочини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна