На День Києва брати Клички відкрили “скляний” пішохідний міст

 

У суботу, 25 травня, до Дня Києва в столиці за участю міського голови Віталія Кличка відбулося відкриття пішохідно-велосипедного мосту, що з’єднує парк “Володимирська гірка” з Аркою дружби народів (парком “Хрещатий”).

Як повідомляє “Укрінформ“, мер пройшов мостом разом зі своїм братом, українським боксером Володимиром Кличком, та сотнями киян, який прийшли на урочисту подію. Дехто також проїхався мостом на велосипедах.

Презентуючи киянам новий міст, міський голова розповів історію його створення.

Плани побудувати цей міст були ще більше ста років тому, і я дуже радий, що врешті-решт ми змогли реалізувати плани багатьох поколінь. Будівництво мосту тривало 5 місяців: у грудні ми почали, і під кінець травня, на День міста, як і обіцяли, відкриваємо наш один із найважливіших туристичних об’єктів”, – зазначив Кличко.

Він також розповів, що практично щодня приїжджав і особисто перевіряв, як тривають роботи.

“Цей міст будувала вся Україна. Більше тисячі працівників долучилися до будівництва, й одні були з Запоріжжя, інші – з Дніпра, зі Львова, Конотопа, Рівного, Києва. І праця над цим мостом об’єднала всіх наших українців. Працювали 24 години на добу без перерви”, – розповів Кличко.

Мер наголосив, що міст на 90% побудований з українських матеріалів, “тільки дві складові – ванти і шви – з Німеччини”.

“Було багато спекуляцій чи потрібен цей міст, чи непотрібний, але я переконаний, що ця локація стане по-справжньому візитівкою нашого міста. Я можу чітко сказати, що таких об’єктів в Україні ще не втілювали”, – наголосив Кличко.

Він повідомив, що будівництво мосту обійшлося у 275 мільйонів гривень, будівництво фонтану, благоустрій територій і прокладання мереж — близько 90 мільйонів, укріплення схилів — 55 мільйонів гривень. Загальна вартість робіт становила близько 400 мільйонів гривень.

“Щоб не було спекуляцій, всі витрати будуть перевірені Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз”, – сказав мер.

Довжина мосту – 212 метрів, ширина – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблено з бетону, заліза та скла. Архітектурно-планувальною частиною проекту будівництва мосту передбачені пішохідні та велосипедні доріжки, оглядові майданчики, сучасне освітлення, відеоспостереження.

На мосту влаштовані оглядові майданчики, звідки відкриватимуться вид на Дніпро, панорами Лівобережжя та історичного Подолу.

Віталій та Володимир Клички також перевірили скляну підлогу мосту на міцність. Мер запевнив, що скло витримує понад тисячу кілограм на один квадратний метр навантаження і запевнив, що міст є цілком безпечним.

Фото – Євген Любімов, “Укрінформ”

Читайте також:
У Києві відкрили пам’ятник Іллі Муромцю, виготовлений за допомогою 3D-принтера

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна