Порошенко похвалився 40 книжками, які купив на “Арсеналі”. ФОТО

 

Петро Порошенко відвідав “Книжковий Арсенал” та непогано скупився на ярмарці.

Щедрий стосик книг колишній президент опублікував на сторінці в Instagram.

Порошенко зазначив, що цьогоріч придбав, напевно, найбільшу кількість книг за всі попередні роки, та розповів, які планує прочитати спочатку.

«Хроніки Томосу» Катерина Щоткіна

“Радію, що з’явилось глибоке та виважене дослідження історії української церкви, яке показує, чому здобуття Україною Томосу — не просто перемога, а квиток у майбутнє. Окрім цього видання обрав ще дві довгоочікувані новинки — книгу про життя Андрея Шептицького та історію УПЦ”.

Книжки про війну

“Отримав справжнє задоволення від спілкування у ветеранському наметі з нашими захисниками та волонтерами, людьми, які знають, що таке війна. В кожному їх слові — неприкрита правда про війну, її рани та уроки. Щиро і просто — без прикрас. Кожна з подарованих книг з підписом автора — читатиму їх з особливим трепетом”.

Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР

“Чекав, коли ця книга вийде в тираж. Впевнений, що Вахтанг Кіпіані провів глибинне дослідження, і його робота покаже справжню картину скандального судового процесу над Василем Стусом, надасть більше відомостей про останні роки життя поета в таборі та відкриє істинну причину його смерті”

«Черчилль. Біографія» Мартін Гілберт

“Мені дуже імпонує постать Черчилля як політика. Цікаво аналізувати його спосіб мислення та ухвалення рішень. Щиро захоплююсь його неординарною особистістю та масштабом його постаті в контексті історії Європи”.

Арт-бук «Скриня. Речі сили»

“Видання, яке занурює у світ наших прадідів. Самобутнє і неповторне, як і саме українське мистецтво. Витинання, тиснення золотом, об’ємні автентичні візерунки — це дуже красиво”.

Загалом Порошенко сказав, що придбав більше 40 українських видань. Поповнення бібліотеки отримають і онуки.

“Вношу час на читання у свій особистий календар”, – підсумовує президент.

Читайте також:
Зеленський на “Книжковому Арсеналі”: був лише в дитячій зоні, книг не згадав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна