Львів’янин скаржиться в АП на виступ Зеленського російською мовою

 

Львівський активіст Святослав Літинський готує лист в адміністрацію президента щодо виступу Володимира Зеленського російською мовою під час конференції iForum 23 травня.

Про це Святослав Літинський розповів у коментарі виданню Tvoemisto.tv.

За його словами, залежно від відповіді на цей лист, він подаватиме до суду. У листі йдеться про порушення Володимиром Зеленським статті 10 Конституції України, яка говорить про те, що державною мовою є українська.

«Є роз’яснення Конституційного суду про те, що українська мова є обов’язковою для використання під час посадових дій. Під час свого виступу Володимир Зеленський говорив “я, як президент”, тобто це не був приватний виступ», – каже Святослав Літинський.

Він додає, що відповідь на лист очікує за два місяці.

Святослав Літинський – львівський активіст, викладач, який, зокрема, відомий тим, що домігся українізації багатьох міжнародних та місцевих компаній на українському ринку, а також – чиновників. Наприклад, він подавав позов щодо виступу російською колишньої голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе.

Читайте також:
“За прикладом Африки”. Перший публічний виступ Зеленського після інавгурації – російською мовою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна