Бойовики “ДНР” не випускають школярів на підконтрольну Україні територію для складання ЗНО

 

Бойовики “ДНР” не дозволили перетнути школярам лінію розмежування для складання тестів з української мови та літератури.

Про це в четвер, 23 травня, інформує заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Ігор Стокоз.

Чиновник зазначає, що в 2019 році на ЗНО з непідконтрольної частини Донецької області зареєструвалося 834 особи. Перший іспит з математики складало 430 осіб.

“Іспит з української мови мали складати 678 осіб. Зараз реєструються телефонні звернення з інформацією про те, що вчора на Гнутово, сьогодні на Оленівці бойовики припинили пропускати дітей, які мали складати ЗНО. Батьки стверджують, що вони бачили на блокпостах терористів списки з особливими помітками, згідно яких, їх дітей не пропустили на підконтрольну Україні територію”, – пише заступник голови ДОДА.

Стоказ наголошує, що для дітей, які не мають змоги скласти іспити ЗНО з причини блокування, буде організована додаткова сесія.

Станом на вчорашній вечір було відомо, що 71 дитина не змогла перетнути лінію розмежування для складання іспиту з української мови.

Читайте також:
Чоловіка, який допомагав бойовикам “ДНР” привласнювати квартири переселенців, посадили на 5 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна