Чоловіка, який допомагав бойовикам “ДНР” привласнювати квартири переселенців, посадили на 5 років

 

Оболонський райсуд Києва засудив до 5 років ув’язнення чоловіка, який разом із суддею допомагав бойовикам “ДНР” привласнювати квартири вимушених переселенців.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок суду від 11 квітня.

Чоловіка визнали винним в участі у терористичній організації і шахрайстві. Зазначається, що суд затвердив угоду про визнання винуватості і засудив його до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Оскільки обвинувачений з 31 жовтня 2017 року перебував у СІЗО, цей термін буде йому зарахований у строк покарання як день за два.

За матеріалами справи, у 2015-2017 роках на території окупованого Донецька обвинувачений входив до організованої групи, яка допомагала учасникам  “ДНР” набути право власності на покинуті квартири на підставі підроблених судових рішень.

Чоловіку інкримінували передачу представникам “ДНР” документів на 9 квартир. Щодо інших двох квартир задум не встигли довести до кінця, оскільки групу було викрито і затримано.

За версією СБУ, підробкою судових рішень займалася суддя Наталія Анісімова, яка раніше працювала у Кіровському райсуді Донецька і у 2016 була переведена до Білгород-Дністровського суду Одеської області. Суддя начебто вивезла із Донецька печатку, якою користувалася при виготовленні рішень.

У липні 2018 року суд затвердив  угоду про визнання винуватості щодо іншої учасниці згаданої групи. Жінка займалась перереєстрацією об’єктів нерухомого майна у державних реєстраторів на підконтрольній Україні території за довіреностями від представників “ДНР”, на користь яких здійснювалося відчуження майна.

Справа щодо екс-судді Анісімової і двох держреєстраторів перебуває на розгляді Шевченківського райсуду Києва.

Читайте також:
Суд виніс вирок мобілізованому з Волині, який у полоні “ДНР” став бойовиком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна