В МЗС визнали, що Клімкін подав Порошенку кандидатури нардепів на ранг послів

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін справді подав кандидатури народних депутатів Володимира Ар’єва, Артура Герасимова та Георгія Логвінського для призначення їм рангу надзвичайного та повноважного посла.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на відповідь, яка надійшла з МЗС на запит видання.

Водночас “в МЗС натякнули, що відповідальність за це рішення несе президент”, – зазначає “ЄП”.

У відповіді міністерства йдеться, що міністр ще 26 квітня звернувся до президента Петра Порошенка з проханням про ранг посла для трьох депутатів. МЗС надав копію звернення за підписом Клімкіна.

При цьому в поясненні наголошується, що “МЗС не уповноважено надавати правову оцінку актам президента України”.

Також у відповіді МЗС прохання міністра назвали “формальним“.

“Згадана пропозиція була формально внесена з метою відзначення ролі цих осіб у просуванні інтересів України та протидії російській агресії і не передбачала подальшого здійснення ними діяльності в системі дипломатичної служби України”, – йдеться у відповіді

Як писала “Новинарня“, в останні дні повноважень президент Петро Порошенко вручив низку нагород, державних відзнак, а також надав ранг надзвичайного та повноважного посла трьом народним депутатам, які не мають досвіду роботи на дипслужбі – голові делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ Артуру Герасимову (БПП), голові делегації України у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимиру Ар’єву (БПП) та його заступникові Георгію Логвінському (“Народний фронт”).

Указ щодо двох перших був підписаний Порошенком у суботу 18 травня. Указ по Логвінському президент підписав окремо, 19 травня.

Присвоєння (всуперед практиці) найвищого дипрангу політикам з президентської коаліції викликало різку критику з боку дипломатичного корпусу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна