До ГПУ надійшла скарга на Коломойського через погрози вбивством

 

До Генеральної прокуратури України надійшла заява громадян США Ігоря Фрумана і Льва Парнаса про погрози з боку українського мільярдера Ігоря Коломойського.

Про це повідомила прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган, інформує LIGA.net.

“Так, до нас зайшла така заява до громадської приймальні”, – сказала вона.

За словами Сарган, до ГПУ подали копію заяви, оскільки рішення про відкриття провадження ухвалює Державне бюро розслідувань (ДБР). Водночас Генпрокуратура є процесуальним керівником.

ДБР заявили, що наразі до них не надходила така заява, у Нацполіції поки не прокоментували це питання. Водночас адвокат громадян США Аліна Самарець підтвердила інформацію про подання такої заяви.

Як пише “Радіо Свобода”, Ігор Фруман та Лев Парнас вимагають розпочати досудове розслідування щодо можливого вчинення Коломойським “злочину проти життя”. “… Через погрози Ігоря Коломойського ми вимушені задля своєї безпеки виїхати з України до свого місця проживання в США, не закінчивши своїх особистих справ в Україні. Таким чином, Ігорем Коломойським вчинений злочин проти життя, а саме: готування до вбивства”, – йдеться в заяві.

Як повідомляла “Новинарня“, олігарх Ігор Коломойський у ніч на 16 травня повернувся в Україну.

Читайте також:
Втома від війни”: що стоїть за словами Коломойського про “громадянський конфлікт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна