Ізраїль і ХАМАС домовилися про піврічне перемир’я у секторі Газа

 

Ізраїль домовився з ХАМАС про припинення вогню вздовж кордону із сектором Газа на півроку.

Про це  інформує The Times of Israel.

“Ізраїль і ХАМАС досягли угоди про шестимісячне припинення вогню вздовж кордону сектора Гази з Ізраїлем”, – йдеться у повідомленні.

Угоду уклали за посередництва Єгипту і ООН.

Згідно з нею, ХАМАС зобов’язується припинити безлади вздовж кордону і підтримувати буферну зону за 300 метрів від кордону, припинити запуск запалювальних куль у бік Ізраїлю та нічні сутички між жителями Гази та ізраїльськими силами безпеки, зупинити флотилію, яка намагається прорватися через морський кордон між Газою та Ізраїлем.

Своєю чергою Ізраїль зобов’язується розширити в районі сектора Газа рибальську зону і дозволити ввезти туди медикаменти для палестинців.

Крім цього, сторони домовилися про початок переговорів з питань електрики, контрольно-пропускних пунктів та охорони здоров’я.

Читайте також:
МЗС радить українцям не відвідувати південь Ізраїлю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна