Зеленський склав присягу президента України

 

Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.

Перед цим голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що під час чергових президентських виборах переміг і є обраним Володимир Зеленський.

Голова Конституційного суду Наталія Шаптала повідомила, що Зеленський виконав усі вимоги, щоб скласти присягу президента України.

“Я, Зеленський Володимир Олександрович, волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі”, – промовив Зеленський.

Після виголошення присяги в залу внесли президентський штандарт, а Зеленський скріпив текст присяги своїм підписом. Потім його оголосили президентом України і вручили йому посвідчення, знак, гербову печатку та булаву голови держави.

Читайте також:
У Києві проходить інавгурація президента Зеленського. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна