США оприлюднили склад делегації на інавгурацію до Зеленського

 

Білий дім підтвердив, що делегацію США на церемонії президента України очолить міністр енергетики Рік Перрі, до її складу ввійдуть високопосадовці адміністрації та уряду.

Про це йдеться в офіційному повідомленні адміністрації президента Сполучених Штатів, передає “Укрінформ“.

“Сьогодні (18 травня) президент Дональд Трамп оголосив склад президентської делегації, яка візьме участь в інавгурації президента України Володимира Зеленського 20 травня 2019 року в Києві, Україна”, – зазначено в повідомленні.

Делегацію очолить міністр енергетики США Рік Перрі. До її складу також включені спеціальний представник США з питань врегулювання в Україні Курт Волкер, посол США в Євросоюзі Гордон Сондленд, директор у європейських справах Національної ради з питань безпеки Александер Віндман, в.о. заступника посла США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Окрім того, очікується, що до делегації увійдуть сенатори й конгресмени, а також представники української громади Сполучених Штатів – загалом до 15 осіб.

Як відомо, на інавгурації президента Порошенка в 2014 році від США був присутній віце-президент Джо Байден, Віктора Ющенка 2015 року – державний секретар США Колін Пауелл.

Читайте також:
Ті самі російські пранкери поговорили з міністром енергетики США від імені Гройсмана. ВІДЕО

Волкер став кавалером ордена Ярослава Мудрого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна