“Російський” скандал в Австрії: коаліція розпалася, будуть дочасні вибори

 

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про розпад правлячої коаліції, що тягне за собою дострокові парламентські вибори.

Про це він заявив у виступі у Відні в суботу, 18 травня, на тлі скандалу з віце-канцлером Гайнцем-Крістіаном Штрахе. 

Керівник уряду вважає, що в ситуації, яка склалася, коаліція не може існувати, передає “Європейська правда”.

“Досить!.. Це суперечить політичним підходами, які я маю”, – сказав Курц, додавши, що дострокові вибори мають відбутися “якнайшвидше”.

Як відомо, у п’ятницю, 17 травня, німецькі видання Süddeutsche Zeitung і Spiegel оприлюднили відеозаписи зустрічі, яка відбулася в липні 2017 року на Ібіці. Згідно до цих свідчень, віце-канцлер Австрії, лідер ультраправої Партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе зустрічався з росіянкою Альоною Макаровою, племінницею олігарха з оточення Путіна. Ішлося про передачу державних контрактів одній із бізнес-структур в обмін на хабар.
У суботу віце-канцлер визнав автентичність записів та подав у відставку, а свої дії назвав “п’яною історією”.

Урядову коаліцію в Австрії після виборів 2017 року утворювали консервативна Народна партія на чолі з молодим Себастьяном Курцем і крайньо права Партія свободи Гайнца-Крістіана Штрахе.

Читайте також:
Спецслужби Австрії можуть “зливати” Росії дані з ФРН, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна