Президент призначив стипендії імені Лук’яненка українським політв’язням РФ із Криму

 

Президент Петро Порошенко призначив стипендії імені Левка Лук’яненка чотирьом громадянам України, які незаконно утримуються з політичних мотивів у Росії та в анексованому нею Криму.

За даними сайту глави держави, відповідний указ він підписав 17 травня. Оприлюднили це рішення 18 травня.

“Відповідно до указу, державні стипендії імені Левка Лук’яненка призначено на період незаконного затримання, утримання та протягом одного року після звільнення Володимиру Балуху, Миколі Семені, Олегу Сенцову, Роману Сущенку. Також призначені стипендії строком на один рік Ільмі Умерову таАхтему Чийгозу“, – сказано в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, президент Петро Порошенко в липні 2018 року заснував премію ім. Лук’яненка для підтримки українців у російському полоні.

За підрахунками активістів ініціативи #SaveOlegSentsov, у Росії наразі утримують 98 українських політв’язнів. Крім того, в СІЗО у Москві перебувають 24 військовополонені українські моряки, захоплені росіянами в Чорному морі наприкінці 2018 року.

Читайте також:
Політв’язня Балуха намагаються позбавити українського громадянства

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна