Авіаційне озброєння планували вивезти в Африку. Контррозвідка прийшла вчасно

 

Контррозвідка Служби безпеки України вчасно виявила місце незаконного зберігання арсеналу військового авіаційного озброєння під Києвом.

Про це в четвер, 16 травня, звітує прес-центр СБУ.

Зазначається, що мешканці столиці зберігали в одному з приватних помешкань у селі Новосілки Макарівського району Київської області військові засоби ураження. Під час слідчих дій правоохоронці вилучили з території домоволодіння шість уніфікованих блоків типу УБ-32 для стрільби некерованими авіаційними ракетами С-5, призначених для використання на винищувачах типу МіГ-21, винищувачах-бомбардувальниках типу МіГ-27 та бойових ударних гелікоптерах типу Мі-24.

“За оперативною інформацією спецслужби виявлене озброєння фігуранти справи планували вивезти з порушенням встановленого порядку експортного контролю в деякі країни Африки для використання у військових конфліктах”, – інформують в українській спецслужбі та кажуть, що попередили реалізацію постачання товарів військового призначення у країни, проти яких діють міжнародні санкції Ради Безпеки ООН.

За висновками експертів протиправні дії могли дискредитувати Україну на світовому ринку озброєння через недотримання міжнародних норм та загрожували введенням санкцій стосовно нашої держави.

У межах відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконної діяльності та встановлення місця походження виявленого озброєння.

Як інформувала “Новинарня“, військова контррозвідка СБУ на об’єкті критичної інфраструктури виявила гранатомети.

Читайте також:
Контррозвідка СБУ затримала на “нулі” кулеметника “армії ДНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна