Контррозвідка СБУ затримала на “нулі” кулеметника “армії ДНР”. ВІДЕО

 

Співробітники Головного управління військової контррозвідки ДКР СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних сил України затримали на лінії розмежування бойовика терористичної організації “ДНР”.
Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 4 січня, повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що уродженець Горлівки у вересні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань.

“Там він був кулеметником так званої «народної міліції» та брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. У лютому 2015 року очільники угруповання призначили зловмисника оператором протитанкової керованої ракети ПТКР. Навчання з вогневої підготовки учасників незаконних збройних формувань здійснювали кадрові військові РФ. У 2018 році зловмисника повернули на «посаду» кулеметника одного з підрозділів терористів”, – повідомили в Службі.

СБУ поширила фрагменти свідчень бойовика на відео – він каже, що ніс службу в районі Калинівки, Конндратьєвського терикону, Зайцевого.

Невідкладні слідчо-оперативні дії тривають у межах зареєстрованого слідчими СБУ кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Нагадаємо, в ніч на 29 грудня в полон потрапив військовослужбовець 128-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

Читайте також:
У 2018 році СБУ попередила вісім терактів, розкрила – менше

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна