“Снайпер, який завжди з тобою”. У ЗСУ вводять нову спеціальність. ВІДЕО

 

У навчальному центрі в Десні на Чернігівщині українські армійці освоюють нову спеціальність – там триває курс підготовки марксменів. На передовій вони замінять снайперів, які працюють на великих відстанях. Бійці вже пройшли половину курсу.

Про це йдеться у сюжеті UA:TV.

“Марксмен має бути завжди поруч. Якщо, скажімо, снайпери можуть працювати окремо від свого взводу, то марксмен, це, грубо кажучи, снайпер, який завжди з тобою”, – каже військовослужбовець Володимир.

Варто зазначити, що марксмен – американський військовий “винахід”. Це піхотний снайпер, який озброєний не снайперською гвинтівкою, а автоматом. Зброя буде майже така ж сама, як і в інших бійців підрозділу.

Головне завдання марксмена на полі бою — знешкоджувати ворожі цілі, які становлять найбільшу загрозу підрозділу на відстанях, недосяжних для звичайної піхоти.

“Якщо піхотинець стріляє на відстані до 300 метрів, а марксмен, маючи покращене озброєння, може працювати на дистанції від 300 до 800 метрів. Тобто, ось ця умовна відстань між снайпером і піхотинцем – це зона відповідальності саме марксмена”, – каже інструктор з підготовки марксменів Вадим Авраменко.

Навчальний курс триває один місяць. Всі, хто його пройдуть, отримають спеціальну гвинтівку українського виробництва – аналог американського карабіна, який встиг позитивно себе зарекомендувати на Донбасі. У нього, кажуть військові, хороша оптика, гарна якість металу тощо.

Читайте також:
Для війни в північних лісах: в ЗСУ створили єгерську бригаду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна