“Більше за більше”. Порошенко виступив за розширення співпраці з ЄС

 

Україна виступає за розширення співробітництва з Європейським Союзом за принципом “більше за більше”.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на Конференції високого рівня для лідерів країн Східного партнерства з нагоди 10-річчя ініціативи, повідомляє прес-служба глави держави.

“Ми вважаємо, що має бути запроваджений новий принцип “більше за більше”. Якщо ти проводиш більше реформ, ти можеш розраховувати на краще співробітництво з Європейською комісією та Європейською радою та ЄС”, – сказав Порошенко.

Президент також висловив задоволення, що комісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган підтримав принцип “чотирьох союзів”, запропонований Україною. За словами глави держави, зокрема, йдеться про енергетичний, цифровий, шенгенський та митний союзи.

“Енергетичний союз – енергетична безпека Європейського континенту. Цифровий союз – створення ефективної системи управління та захист прав людей. Шенгенський союз та Митний союз – для кращої економічної співпраці”, – підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 13-14 травня перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де бере участь у заходах з відзначення 10-ї річниці Східного партнерства.

Читайте також:
У Брюсселі Порошенко обговорив із Столтенбергом безпеку в Чорному морі та на Азові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна