Україна може вийти з Мінських угод, якщо Рада Європи скасує антиросійські санкції

 

Україна готується відмовитися від дотримання Мінських угод у разі, якщо Німеччина, Франція та інші держави доб’ються зняття санкційного тиску з РФ у Раді Європи.

Про це заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє “Європейська правда”.

Клімкін наголосив, що на відповідних зустрічах уже повідомив про це колег-міністрів із європейських держав.

“Якщо ви підете (на зняття санкційного тиску, — “Н”), як хочуть декілька країн, я того ж дня вийду і скажу, що “Мінська” у нас відтепер немає, і його вбила не тільки Росія, його вбили також ви”, — розповів він.

Міністр наголосив, що попри відсутність прямого зв’язку між “Мінськом” та санкційним тиском на РФ у Раді Європи, Україна має підстави для такого кроку.

“Якщо зараз, після того як Росія почала видавати паспорти (мешканцям окупованої території Донбасу, — “Н”), ви підете на кроки назустріч Росії, тоді тотально руйнується взагалі вся логіка того, що ми досі робили”, — пояснив він.

Головним лобістом зняття санкційного тиску є Німеччина, яку підтримують французи та низка інших держав. Клімкин підтвердив, що сконцентрувався на переговорах із ними.

“Німці це почули, і французи це почули, і голландці. Чи погодилися? Спитайте у них. Але з німецьким міністром ми окремо дуже довго це обговорювали сьогодні”, — сказав Клімкін.

Читайте також:
Мир із Росією можливий лише після деокупації Донбасу та Криму, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна